Aktuelt

Fjerning av Rosa rugosa i nasjonalparken

Som et ledd i skjøtsel av Ytre Hvaler nasjonalpark bekjempes rynkerose Rosa rugosa flere steder i nasjonalparken hvert år.

Les mer

Bli med og marker nasjonalparkens 10 årsjubileum

7. september på Skjærhalden torg fra kl. 12. 

Les mer

Ytre Hvaler nasjonalpark 10 år!

Velkommen ut til mange spennende aktiviteter og opplevelser i nasjonalparken!

Les mer

Hvor kommer plasten fra?

2. april besøkte Norsk institutt for vannforskning (NIVA) – i samarbeid med Oslofjorden friluftsråd, Ytre Hvaler nasjonalpark og med hjelp av Skjærgårdstjenesten og Statens naturoppsyn - Akerøya, ytterst i Oslofjorden. Formålet var å samle inn, og prøve å finne opphavet til, den uidentifiserbare plasten.

Les mer

Krafttak for kysttorsken

Du kan være med! Les vår nye brosjyre om kysttorsk - med brukerundersøkelse!

Les mer

Vannskuter er forbudt i Ytre Hvaler

Bruk av vannskuter er forbudt i nasjonalparken. Det er dessverre stadig noen som ikke overholder reglene for vannskuter.

Les mer

Brukerundersøkelse 2018

I sommer ønsker vi å få brukerne av nasjonalparken sin mening om området.

Les mer

Ryddekart marint søppel

Skjærgårdstjenesten på Hvaler står bak det nye ryddekartet for marint søppel. Kartet viser påslagssoner og påslagsområder for marint søppel i Ytre Hvaler nasjonalpark, basert på mange års erfaring med innsamling i ytre Hvaler. Årlig samles 6-9 tonn marint søppel i området.

Les mer

Nei til isopor i havet!

Det er ingenting som flyter så lett og blåser så langt som isopor. Av 1 liter isopor blir det 50 000 små plastkuler. Isopor slås i filler i fjæra og millioner av bitte små plastkuler spres som fristende pellets for fugl og fisk. Dette må stoppes!

Les mer

Vi minner om ferdselsforbud 15. april-15. juli

Ferdselsforbudet gjelder i sone C og D. Områdene er skiltet så vidt det er mulig, men du har selv ansvar for å sjekke kartet før du begir deg ut på tur.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken