Aktuelt

Hjelp oss å rydde parafinvoks!

Nå kan du være med på å gjøre en innsats for Oslofjorden ved å rydde parafinvoks, og samtidig være med i trekningen av pengepremier. #Denstoreparafinvoksjakten

Les mer

Bevaringsområde for hummer ved Kvernskjær utvidet

Fra 1. oktober 2020 har fiskeridirektoratet utvidet bevaringsområdet for hummer ved Kvernskjær i Løperen, og opprettet flere nye bevaringsområder i ytre Oslofjord. Heia er fortsatt til vurdering. 

Les mer

Norges nasjonalparker

Sommerens natureventyr planlegger du på nett

Norges nasjonalparker og andre større verneområder er klare for besøk i ferien. En ny nettportal viser deg eventyret som venter. 

Les mer

Hytta av plastsøppel på Storesand er fjernet

Ocean Hope, Storesand: I går ble hytta av plastsøppel strandet på Hvaler, fjernet. Den begynte å bli så ødelagt av vær og vind, at den ikke kunne stå lenger.

Les mer

Frisk Oslofjord

På den nyåpnede nettsiden til prosjektet Frisk Oslofjord finner du spennende stoff bl.a fra forskningstokt i Ytre Hvaler og Færder nasjonalparker. 

Les mer

Følg merket sel i Oslofjorden

I Oslofjorden finnes det faste bestan­der av steinkobbe - ca. 350 individer i Østfold og 300 dyr i Vestfold.

Les mer

Forslag til helhetlig plan for Oslofjorden

På oppdrag fra Klima- og miljødepartementet har Miljødirektoratet nå utarbeidet et forslag til en helhetlig plan for Oslofjorden.

Les mer

Frisk Oslofjord

Visjonen for prosjektet Frisk Oslofjord er en frisk fjord, rik på friluftsliv og naturopplevelser for kommende generasjoner.

Les mer

Fjerning av Rosa rugosa i nasjonalparken

Som et ledd i skjøtsel av Ytre Hvaler nasjonalpark bekjempes rynkerose Rosa rugosa flere steder i nasjonalparken hvert år.

Les mer

Bli med og marker nasjonalparkens 10 årsjubileum

7. september på Skjærhalden torg fra kl. 12. 

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken