Aktuelt

Nytt nasjonalparkstyre er oppnevnt

Ytre Hvaler nasjonalparkstyre har nå blitt reoppnevnt av Miljødirektoratet.

Les mer

Ny stilling ved Besøkssenter Ytre Hvaler

Hvaler kommune er på jakt etter en naturveileder/sentermedarbeider til å jobbe 50% på Besøkssenter Ytre Hvaler. Søknadsfristen er nå gått ut og aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Les mer

Hummerfiske- og sjøfugljaktsesongen 2015

Høsten er i full gang. På sjøen ligger hummerteinene strødd og soloppgangene akkompagneres av svake smell i det fjerne. Torsdag 1. oktober var det oppstart av årets hummerfiske- og sjøfugljaktsesong.

Les mer

Tverretatlig aksjon mot ulovlig fiske i nasjonalparken

Tirsdag 29. september samarbeidet Politiet, Skjærgårdstjenesten og Statens naturoppsyn om å kontrollere ulovlige fiskeredskaper i og rundt Ytre Hvaler nasjonalpark.

Les mer

Naturveiledning for Hurrød skole

Tirsdag 22. september fikk nasjonalparken besøk av 40 sjetteklassinger fra Hurrød skole. I samarbeid med INSPIRIA Science Center fikk de oppleve Statens naturoppsyns naturveiledningsopplegg «Livet i fjæra».

Les mer

Miljødirektoratets miljøambassadører på naturveiledning i YHNP

Onsdag 19. august tok Miljødirektoratets miljøambassadører turen ut i Ytre Hvaler nasjonalpark for å bli med på naturveiledning med Statens naturoppsyn.

Les mer

Storaksjon mot ulovligheter i YHNP

Onsdag 1. juli stilte Politiet, Fiskeridirektoratet, Statens naturoppsyn, Skjærgårdstjenesten og Kystvakten mannsterke for å bidra til en samordnet aksjon mot ulovlige aktiviteter i og rundt nasjonalparken.

Les mer

Torsnes skole på naturveiledning i nasjonalparken

På initiativ fra Beate Henriksen tok 4. klasse fra Torsnes skole turen til Ytre Hvaler nasjonalpark tirsdag 16. juni for å bli med på naturveiledning med Statens naturoppsyn.

Les mer

Torp skole besøker nasjonalparken

Tirsdag 9. juni ble 7. klasse fra Torp skole med som prøvekaniner på det nye naturveiledningsopplegget til Statens naturoppsyn, Livet i fjæra.

Les mer

Naturveiledning for Hvaler ungdomsskole

På initiativ fra Petter Spæren tok 8. trinn fra Hvaler ungdomsskole turen til Ytre Hvaler nasjonalpark 3.-4. juni for å bli med på naturveiledning med Statens naturoppsyn.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken