Aktuelt

Kystlynghei er utvalgt naturtype

Kongen i statsråd har vedtatt at kystlynghei får status som utvalgt naturtype etter naturmangfoldloven.

Les mer

Naturveiledning for Halden videregående skole

Halden videregående skole, ledet av Marita Nøvik, tok turen til Ytre Hvaler nasjonalpark torsdag 7. mai for å bli med på naturveiledning med Statens naturoppsyn.

Les mer

Frederik II videregående skole på naturveiledning

Tirsdag 5. mai tok Statens naturoppsyn Miljøforskklassen på Fredrik II videregående skole med på naturveiledning i Ytre Hvaler nasjonalpark.

Les mer

Miljødirektoratet på besøk i nasjonalparken

Mandag 27. april tok produktseksjonen i Miljødirektoratet turen til Ytre Hvaler nasjonalpark for å bli med på naturveiledning med Statens naturoppsyn.

Les mer

Ferdselsforbud 15.4 - 15.07

Ferdselsforbudet gjelder i sone C og D. Områdene er skiltet så vidt det er mulig, men du har selv ansvar for å sjekke kartet før du begir deg ut på tur.

Les mer

Ny merkevare- og besøksstrategi for Norges nasjonalparker

Miljøvernmyndighetene lanserer en ny merkevare- og besøksstrategi for Norges nasjonalparker. Målet er at flere skal besøke nasjonalparkene.

Les mer

Naturveiledning i påskeferien

Mer enn 4000 besøkende lot seg lokke ut i nasjonalparken i påskeferien for å nyte det enkle friluftslivet. Statens naturoppsyn var også på plass med aktivitetstilbud for store og små.

Les mer

Båndtvang våren 2015

Statens naturoppsyn minner om at i morgen starter den ordinære båndtvangen for hunder over hele landet, også i nasjonalparken. Båndtvangen gjelder fra 1. april til og med 20. august.

Les mer

Solformørkelse over nasjonalparken

De som trosset været og tok turen ut i nasjonalparken på fredag fikk vitne en spektakulær astronomisk begivenhet. Fredag 20. mars kl. 10: 46 nådde solformørkelsen sitt maksimum over nasjonalparken.

Les mer

Kontroll med mink

De ytre øyene i nasjonalparken har en viktig funksjon som hekkeplasser på våren og sommeren, og vår ambisjon er at disse områdene skal være minkfrie. 

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken