Aktuelt

Hustuftene i Sildevika

De kanskje aller mest interessante og best bevarte "Hvalertuftene" finner vi i nasjonalparken, nærmere bestemt i Sildevika på Sjursholmen. Langs en sør/nordgående bergvegg ligger det 13 – 16 godt bevarte hustufter.

Les mer

Åpning av Friluftslivets år 2015 på Hvaler

Friluftslivets år 2015 ble markert med åpning ved Hvalers ordfører Eivind Borge. Han oppfordret alle til å komme seg ut på tur - kort eller lang - så ofte som mulig; og hele året! Nå er det din tur!

Les mer

Naturveiledning for 4. klasse på nasjonalparksenteret

Statens naturoppsyns nyansatte naturveileder i Ytre Hvaler nasjonalpark er i gang med naturveiledningsopplegg for skolebarn. På torsdag 4. desember fikk 4. klasse fra Floren skole i Hvaler kommune prøve ut et av de nye skoleoppleggene.

Les mer

YHNP får ny naturveileder

Miljødirektoratet har ansatt Marit Winther-Janson som naturveileder i Statens naturoppsyns lokalkontor på Hvaler.

Les mer

Ærfugl i mars

Det har vært en mild og regnfull vinter her på Hvaler, og ærbolten er godt i gang med sin kurtise alt. Ikke noe gir så god vårstemning ved kysten som lyden av kurtiserende ærfuglhanner. Den som går seg en tur langs strendene nå, kan høre deres dype og uttrukne ”ah-ååå”.

Les mer

Naturperler fra Hvaler på NRK1 søndag 9. februar

Hvaler er en av åtte utvalgte naturperler i NRKs storslåtte TV-serie som klistrer naturglade nordmenn til skjermene i disse dager.

Les mer

Skolebarn fikk se delfinen på Hvaler

I formiddag hentet Skjærgårdstjenesten på Hvaler kvitnosen som var strandet på Søndre Karlsøy i Sarpsborg. Delfinen skal få "evig liv" på Ytre Hvaler nasjonalparksenter.

Les mer

Hummerhotell på Hvaler

Nå har UMB og Drøbak Akvarium satt ut et hummerhotell på Hvaler. Hvis vi er heldige flytter det en hummer inn slik at vi kan følge med på hummerens liv.

Les mer

Quality Coast Award 2013 til Ytre Hvaler og Kosterhavet nasjonalparker

Prisen deles ut av Coastal & Marine Union – EUCC og CoPraNet partnerskap, støttet av EU-midler.

Les mer

Artikkel om Ocean hope hytta

Dagbladet Magasinet satt 25. mai 2013 søppel fra havet på dagsorden. Last ned og les den tankevekkende artikkelen til høyre.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken