Aktuelt

Naturveiledning på Herføl

I nasjonalparken er våren i full anmarsj og Statens naturoppsyn er i gang med vårens første naturveiledningsutflukter med skolegrupper. 

Les mer

Strandet finnhval ved Vesterøy

Finnhval er ikke et typisk syn i Ytre Hvaler nasjonalpark. Likevel ble det tirsdag 10. mars 2015 funnet en strandet finnhval i Maritangsundet (nordre Vesterøy) like utenfor nasjonalparken. Når Hvalen først strandet ble det gjort et forsøk på å redde den ved å trekke den tilbake ut på fritt vann. Etter tre dager dukket den opp på Hvaler igjen, død.

Les mer

Beredskap i nasjonalparken

Nasjonalparken har en lang kystlinje som er svært utsatt ved bl.a skipsulykker. De mest verdifulle områdene må få høyest prioritet i en krisesituasjon.  

Les mer

Øyekorallformering

I januar-februar formerer øyekorallene i Ytre Hvaler seg. Egg som de slipper ut i vannet befruktes og gjennomgår ulike utviklingsstadier. 

Les mer

Veien til Storesand blir stengt

Denne uken (uke 7) starter gravearbeidet i veien ned til Storesand, for å få kommunalt vann og avløp til Storesand. Det betyr at parkeringen ikke blir tilgjengelig på noen uker. 

Les mer

Hustuftene i Sildevika

De kanskje aller mest interessante og best bevarte "Hvalertuftene" finner vi i nasjonalparken, nærmere bestemt i Sildevika på Sjursholmen. Langs en sør/nordgående bergvegg ligger det 13 – 16 godt bevarte hustufter.

Les mer

Åpning av Friluftslivets år 2015 på Hvaler

Friluftslivets år 2015 ble markert med åpning ved Hvalers ordfører Eivind Borge. Han oppfordret alle til å komme seg ut på tur - kort eller lang - så ofte som mulig; og hele året! Nå er det din tur!

Les mer

Naturveiledning for 4. klasse på nasjonalparksenteret

Statens naturoppsyns nyansatte naturveileder i Ytre Hvaler nasjonalpark er i gang med naturveiledningsopplegg for skolebarn. På torsdag 4. desember fikk 4. klasse fra Floren skole i Hvaler kommune prøve ut et av de nye skoleoppleggene.

Les mer

YHNP får ny naturveileder

Miljødirektoratet har ansatt Marit Winther-Janson som naturveileder i Statens naturoppsyns lokalkontor på Hvaler.

Les mer

Ærfugl i mars

Det har vært en mild og regnfull vinter her på Hvaler, og ærbolten er godt i gang med sin kurtise alt. Ikke noe gir så god vårstemning ved kysten som lyden av kurtiserende ærfuglhanner. Den som går seg en tur langs strendene nå, kan høre deres dype og uttrukne ”ah-ååå”.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken