Aktuelt

Ærfugl i mars

Det har vært en mild og regnfull vinter her på Hvaler, og ærbolten er godt i gang med sin kurtise alt. Ikke noe gir så god vårstemning ved kysten som lyden av kurtiserende ærfuglhanner. Den som går seg en tur langs strendene nå, kan høre deres dype og uttrukne ”ah-ååå”.

Les mer

Naturperler fra Hvaler på NRK1 søndag 9. februar

Hvaler er en av åtte utvalgte naturperler i NRKs storslåtte TV-serie som klistrer naturglade nordmenn til skjermene i disse dager.

Les mer

Skolebarn fikk se delfinen på Hvaler

I formiddag hentet Skjærgårdstjenesten på Hvaler kvitnosen som var strandet på Søndre Karlsøy i Sarpsborg. Delfinen skal få "evig liv" på Ytre Hvaler nasjonalparksenter.

Les mer

Hummerhotell på Hvaler

Nå har UMB og Drøbak Akvarium satt ut et hummerhotell på Hvaler. Hvis vi er heldige flytter det en hummer inn slik at vi kan følge med på hummerens liv.

Les mer

Quality Coast Award 2013 til Ytre Hvaler og Kosterhavet nasjonalparker

Prisen deles ut av Coastal & Marine Union – EUCC og CoPraNet partnerskap, støttet av EU-midler.

Les mer

Artikkel om Ocean hope hytta

Dagbladet Magasinet satt 25. mai 2013 søppel fra havet på dagsorden. Last ned og les den tankevekkende artikkelen til høyre.

Les mer

Hytte av plast fra havet på Storesand

Hytte bygget av plast fra havet bygges i disse dager på Storesand i Ytre Hvaler nasjonalpark. Kunstner Solveig Egeland står for dette i samarbeid med Barnas Miljøagenter, Skjærgårdstjenesten, Ytre Hvaler Nasjonalpark, Ytre Hvaler nasjonaparksenter, SNO og interregprosjektet Hav møter Land, Oslofjordens friluftsråd og Hvaler og Fredrikstad kommuner. 

Les mer

Hjelp! Vi trenger søppel

Vil du bidra til å bygge en hytte av søppel? Da må du ta vare på alt du finner av søppel fra havet og bringe det til Skjærgårdstjenesten.

Les mer

Mink-en fare for andre arter

Hvert år tar mink mye småfisk, amfibier, fugleegg og fugleunger rundt omkring i hele landet vårt. Tenk deg hvilken påvirkning dette har på den norske faunaen! Vi jobber for å begrense utbredelsen av mink for å ta vare på andre, mer sårbare arter.

Les mer

Havørn sett i Ytre Hvaler nasjonalpark

Havørnen ble nesten utryddet på slutten av 1800-tallet på grunn av hard jakt og fangst. I januar i år besøkte den Tisler i nasjonalparken.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken