Aktuelt

Artikkel om Ocean hope hytta

Dagbladet Magasinet satt 25. mai 2013 søppel fra havet på dagsorden. Last ned og les den tankevekkende artikkelen til høyre.

Les mer

Hytte av plast fra havet på Storesand

Hytte bygget av plast fra havet bygges i disse dager på Storesand i Ytre Hvaler nasjonalpark. Kunstner Solveig Egeland står for dette i samarbeid med Barnas Miljøagenter, Skjærgårdstjenesten, Ytre Hvaler Nasjonalpark, Ytre Hvaler nasjonaparksenter, SNO og interregprosjektet Hav møter Land, Oslofjordens friluftsråd og Hvaler og Fredrikstad kommuner. 

Les mer

Hjelp! Vi trenger søppel

Vil du bidra til å bygge en hytte av søppel? Da må du ta vare på alt du finner av søppel fra havet og bringe det til Skjærgårdstjenesten.

Les mer

Mink-en fare for andre arter

Hvert år tar mink mye småfisk, amfibier, fugleegg og fugleunger rundt omkring i hele landet vårt. Tenk deg hvilken påvirkning dette har på den norske faunaen! Vi jobber for å begrense utbredelsen av mink for å ta vare på andre, mer sårbare arter.

Les mer

Havørn sett i Ytre Hvaler nasjonalpark

Havørnen ble nesten utryddet på slutten av 1800-tallet på grunn av hard jakt og fangst. I januar i år besøkte den Tisler i nasjonalparken.

Les mer

Skole storfornøyd med oppslagverk om det marine livet

Boka Livet under vann – som er et av flere produkter laget i interregprosjektet Vår felles arv Kosterhavet/Ytre Hvaler nasjonalparker – ble godt mottatt ved Vestbygda ungdomsskole i Fredrikstad.

Les mer

Båthavari i Bukta på Vesterøy

Fredag kveld - 21. september - sank en båt i Bukta på Vesterøy. Den interkommunale beredskapen mot akutt forurensning (IUA) er på plass og har lagt ut lenser.

Les mer

Vi må bevare kystlyngheiene

Kystlyngheier er en naturtype som er sterkt trua og i ferd med å gå tapt fra norsk natur. Vi tar best vare på dette gamle kulturlandskapet gjennom skjøtselstiltak som nedbrenning av lyngheiene. Det hindrer gjengroing.

Les mer

Newton på NRK - plastsøppel i havet

Søndag 13. mai var søppel i havet tema i det populærvitenskapelige programmet Newton på NRK. Programmet retter seg mot barn og unge. Dette er et kjemproblem også i Ytre Hvaler nasjonalpark - se og lær!

Les mer

Les artikkel i Fredrikstad blad: Skremt av bittesmå plastbiter i fjæra

I dagens Fredrikstad blad kan du lese om søppelberget Skjærgårdstjenesten på Hvaler, SNO og Oslofjordens friluftsråd fant ved Akerøya innenfor Ytre Hvaler nasjonalpark.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken