Aktuelt

Kosterhavet-Ytre Hvaler: Vår felles arv

Kosterhavet og Ytre Hvaler nasjonalparker samarbeider om prosjektet "Vår felles arv" i Sverige-Norge-programmet "Grenseløst samarbeide". Dette er et av mange EU-program for samarbeid på tvers av landegrensene.

Les mer

Ytre Hvaler nasjonalpark på NRK TV

NRK1 viste søndag 5. desember en ti-minutters dokumentar om Ytre Hvaler nasjonalpark i programserien Et glimt av Norge.

Les mer

Skip på grunn i Ytre Hvaler nasjonalpark

Onsdag 10. november gikk et lasteskip på grunn mellom Asmaløy og Kirkøy i  nasjonalparken. Nå ligger skipet trygt til kai i Borg havn i Fredrikstad.

Les mer

Vellykket vertskapskurs på nasjonalparksenteret

Hvordan få mennesker til å føle seg velkommen? 25 deltakere fra Hvaler og Strømstad/Koster ble drillet i vertskapsfunksjonen, da Interreg-prosjektet gjennomførte den tredje samlingen innen temaet bærekraftig turisme.

Les mer

Vinnere av tegnekonkurransen

Ytre Hvaler nasjonalpark var tiltstede med informasjonsstand på Eplefestivalen på Hvaler søndag 26. september. Sammen med Hvaler kommune arrangerte vi tegnekonkurranse for barn. Nå er vinnerne kåret!

Les mer

Stefan Edman: Bruk og bevaring hånd i hånd

Under et foredrag med tema bærekraftig utvikling og bærekraftig destinasjon går den svenske biologen og Kosterhavs-entusiasten Stefan Edman i bresjen for at bruk og bevaring må gå hånd i hånd.

Les mer

Skjærhalden nominert til Årets gjestehavn

Skjærhalden Gjestehavn er sammen med syv andre gjestehavner nominert til Årets Gjestehavn av Båtmagasinet. Nasjonalparksenteret ligger på Skjærhalden i det gamle kornmagasinet.

Kornmagasinet

Les mer

Marinbiologer for en dag

Vinnerne av Gründercamp i Hvalerhallen fikk oppleve livet under vann på kroppen. Her på Tjärnö i Kosterhavets Nationalpark.

Les mer

Vellykket norsk-svensk Gründercamp i Hvalerhallen

Stor kreativitet og skaperglede ble utvist under noen hektiske timer i Hvalerhallen i går. Det var et vidt spekter av løsninger på "aktiviteter rettet mot unge menneskesker, som både skulle være attraktive og bærekraftige"

Les mer

Den 19. mai møtes norske og svenske 8.klassinger til kreativ dyst i Hvalerhallen

Til sammen 200 elever fra Hvaler- og Kråkerøy ungdomsskoler i Østfold, og Färgelanda-, og Strømstad ungdomskoler i Sverige, skal fylle Hvalerhallen og konkurrere om å forme og presentere de beste løsningene på en problemstilling knyttet til de felles nasjonalparkene.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken