Facebook| Twitter Skriv ut

Åpning av Friluftslivets år 2015 på Hvaler

Friluftslivets år 2015 ble markert med åpning ved Hvalers ordfører Eivind Borge. Han oppfordret alle til å komme seg ut på tur - kort eller lang - så ofte som mulig; og hele året! Nå er det din tur!

Folkehelsekoordinator Paul Henriksen (Hvaler kommune) orienterte om Friluftslivets år 2015 i Hvaler, og lovte at det ville bli flere aktiviteter på programmet i regi av frivillige organisasjoner, Ytre Hvaler nasjonalpark, Statens naturoppsyn (SNO), Oslofjordens Friluftsråd (OF) mm., så det er bare å følge med.

Åpning av Friluftslivets år 2015 på Hvaler.

Tre stikkord står sentralt i Hvalers arbeid i Friluftslivets år; 

Aktivitetopplevelser bl.a. knyttet til natur og kulturminner og folkehelse. Se NRK Østfolds bildereportasje fra dagens åpning av Friluftslivets år. 

Så var det ut på tur! Nærmere 150 deltagere hadde møtt opp på teltplassen ved Storesand i det fine været. Arkeolog Anne-Sophie Hygen (Østfold fylkeskommune) guidet alle ut til og gjennom historien til middelalderhustuftene på Sjursholmen. 

Oslofjordens Friluftsråd hadde stand med informasjon om alt du kan oppleve og utforske rundt Oslofjorden, og skapte god stemning med et varmende bål. Her kunne man få grillet kanelsnurr-pinnebrød, pølser og vafler,  og servert kaffe eller varm saft til.

Mange ivrige barn og voksne gjennomførte også Statens naturoppsyns knutekurs og skattejakt i nasjonalparken med hjelp av naturveileder Marit Winther-Janson (SNO).

Publisert 18.01.2015
av Monika Olsen