Facebook| Twitter Skriv ut

Godafoss trukket av grunnen

Containerskipet som grunnstøtte i Ytre Hvaler nasjonalpark torsdag 17. februar er nå trukket av grunnen.

Kystverket melder fra sine nettsider at Godafoss ble trukket av grunnen litt før kl 07.00 i dag, onsdag, 24. februar. Havaristen ligger stabilt på vannet, og er nå på vei inn til ankringsplass for nødlossing av drivstoff og lossing av last.

Informasjon fra Kystverket

Godafoss skal slepes til Kjerringholmen, like utenfor Kystverkets losstasjon på Skipstad. Dette er et område som ligger på utsiden av Ytre Hvaler Nasjonalpark.  

Det ble ikke registrert noe olje av betydning på vannet i forbindelse med operasjonen. Det eneste som kom på vannet var noe tynn oljefilm (blueshine). Dette ble fanget opp av lensene som var lagt som sikring rundt havaristen.  

Kystverket overvåker havaristen fra både sjø og luft. På vannet har Kystverket ”Oljevern 03”, kystvaktskipet KV ”Nornen”, den svenske kustbevakningsskipet ”Poseidon”, samt to svenske oljevernfartøyer.

Det ble ikke registrert noe olje av betydning på vannet i forbindelse med operasjonen. Det eneste som kom på vannet var noe tynn oljefilm. Dette ble fanget opp av lensene som ligger rundt havaristen.  

Følg utviklingen på www.kystverket.no

Publisert 23.02.2011