Facebook| Twitter Skriv ut

Hytte av plast fra havet på Storesand

Hytte bygget av plast fra havet bygges i disse dager på Storesand i Ytre Hvaler nasjonalpark. Kunstner Solveig Egeland står for dette i samarbeid med Barnas Miljøagenter, Skjærgårdstjenesten, Ytre Hvaler Nasjonalpark, Ytre Hvaler nasjonaparksenter, SNO og interregprosjektet Hav møter Land, Oslofjordens friluftsråd og Hvaler og Fredrikstad kommuner. 

Det vil være stor aktivitet på Storesand under byggingen, som startet onsdag 16. april og skal vare fram til den store strandryddedagen lørdag 27. april. Da blir det kranselag, og alle som vil er velkomne, eller kikk gjerne innom i løpet av uka for å se på byggingen av hytta.
Skolebarn og barnehagebarn vil også hjelpe til med å bygge, og få undervisning om problemene med marint avfall.

Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme på at plast faktisk ikke forsvinner og at plastsøppel oppfattes som mat av fugl, fisk og dyr. Ved å bruke kunst som virkemiddel, skal det bygges ei lita hytte, HÅBET, av plastsøppel strandet på Hvaler!  Hytta har mye på hjertet, informere om situasjonen, bevisstgjøre folk, skape holdningsendringer, men mest av alt TENNE HÅP, vise at det er mulig å gjøre noe!

Publisert 23.04.2013 Sist endra 21.11.2014