Facebook| Twitter Skriv ut

Informasjonsskilt i nasjonalparken

I disse dager monteres det informasjonstavler på flere steder i nasjonalparken. På tavlene kan du lese om nasjonalparken, omgivelsene rundt deg og turmulighetene i området.

Informasjonstavlene skal bidra til å skape økt interesse for naturen i nasjonalparken – både på land og i havet. Gjennom bilder og tekst får besøkende et innblikk i naturen de ser rundt seg.

Informasjonstavler i Ytre Hvaler nasjonalpark

Informasjonstavler i Ytre Hvaler nasjonalpark

Foto: Vibeke Weibell Eliassen / Ytre Hvaler nasjonalpark

Svensk-norsk samarbeid
Ytre Hvaler nasjonalpark samarbeider med svenske Kosterhavets nationalpark i interregprosjektet Vår felles arv. Skiltstativene og utformingen er del av et felles skiltprogram med Kosterhavet. Stativene er laget av svensk eik og produsert på Koster.

I nasjonalparken vil du finne stativer i ulike størrelser – avhengig av hvor i terrenget du befinner deg. Det er Skjærgårdstjenesten på Hvaler som nå gjør en kjempejobb med å få opp informasjonstavlene.

Informasjonstavler i Ytre Hvaler. Her fra Mølodden-Sauholmen.

Dette skiltstativet med både generell informasjon og  informasjon om området du er i vil du finne flere steder i Ytre Hvaler nasjonalpark. Foto: Skjærgårdstjenesten/Eivind BørresenLes om naturen før du besøker nasjonalparken
Du kan laste ned pdf av alle plakatene. Det er til sammen 15 stedsspesifikke plakater som vil være plassert sammen med en plakat med mer generell informasjon om nasjonalparken. På denne er det også informasjon på engelsk.

God tur ut i Ytre Hvaler nasjonalpark!
Husk at du som besøkende er naturens gjest – ta derfor vare på det du ser rundt deg.

Liten informasjonstavle - Akerøya

Ovenfor er eksempel på hvordan plakaten for Akerøya ser ut. Du kan laste ned alle de 15 plakatene i vedlegg høyre felt.

Publisert 23.06.2011