Arrangementer

Åpen dag på Ytre Hvaler nasjonalparksenter 20. mai

 På Biomangfolddagen søndag 20. mai er det åpen dag på Ytre Hvaler nasjonalparksenter. Kom og hør mer om nisen. Det blir natursti og hobbyaktiviteter for barna kl. 14!

Les mer

Program vår og sommer i Ytre Hvaler nasjonalpark

Bli bedre kjent med hvaldyret nisen på Biomangfolddagen søndag 20. mai, møt Krabbe Krølle i vannkanten og ta barna med på Undring i fjæra.

Les mer

Konferanse: Kosterhavet og Ytre Hvaler nasjonalparker

Nå arrangerer vi konferansen Vårt felles hav - Kosterhavet og Ytre Hvaler nasjonalparker 29. og 30. mars. Konferansen finner sted på TanumStrand i Grebbestad, Sverige -  med god utsikt ut mot Kosterhavet.

Les mer

Kurs i lyngbrenning

Kystlynghei er en naturtype som er sterkt trua og i ferd med å gå tapt fra norsk natur. Skjøtsel av lyngheier er en kunnskap som også er i ferd med å forsvinne. Ytre Hvaler nasjonalpark arrangerer derfor et kurs i lyngbrenning og praktisk skjøtselarbeid 27.-28. oktober 2011.

Les mer

Åpen dag på Ytre Hvaler nasjonalparksenter

Søndag 25. september blir det stor aktivitet på Ytre Hvaler nasjonalparksenter, Skjærhalden på Hvaler. Da gjester den kjente naturfotografen og hvalermannen Rolf Sørensen nasjonalparksenteret. Kom, hør og se han snakke om nasjonalparkene i bilder. Se også det nye og spektakulære multimediashowet med bilder fra livet over og under vann.


Les mer

Kulturhistorisk vandring på Søndre Sandøy mandag 5. september

Mandag 5. september er det sesongåpning for Åpent museum på Kystmuseet Hvaler og nasjonalparkforvalter i Ytre Hvaler nasjonalpark, Monika Olsen, og historiker Lillian Olsen Nyborg er guider på Søndre Sandøy denne dagen.

Les mer

Gratis barneteater på Skjærhalden i hele sommer

Tirsdager, torsdager og søndager kommer Kong Neptun til tronen sin i Lilleputtsenteret i havna på Skjærhalden. Forestillingene starter kl. 19.00 og spilles fra 7. juli til 7. august.

Les mer

Biomangfolddagen 2011

Da markerer vi Biomangfolddagen og Nasjonalparkenes dag med natursti, foredrag og aktiviteter for barn. Og selveste Kong Neptun kommer. Ta med hele familien til nasjonalparksenteret og Skjærhalden.

Les mer

Livet under vann - Fotoutstilling i Hvaler rådhus

Hvaler kommune stiller nå ut fotoutstillingen Livet under vann i Kunstgaten i Hvaler rådhus. Ta turen innom Rådhuset og bli kjent med skapninger og vekster under havoverflaten!

Les mer

Informasjonsmøte om nasjonalparkens forvaltningsplan

Torsdag 13. januar inviteres det til informasjonsmøte om forvaltningsplanen for Ytre Hvaler nasjonalpark.

Les mer

Undring i fjæra

150 mennesker markerte åpningen av FÅ i nasjonalparken