Facebook| Twitter Skriv ut

Førpremiére og villmarkskveld - Hvalernatur på film

Floren skole, Kirkøy 29. januar kl 19.00

Hvaler er en av åtte utvalgte naturperler i NRKs storslåtte
TV-serie som klistrer naturglade nordmenn til skjermene i disse dager.

Nå kan du møte mennene bak serien, ARNE NÆVRA og TORGEIR BECK LANDE og høre dem fortelle om kamerajakten etter det skjulte Hvaler! De ”varmer oss opp” med utrolige natur- og dyreopptak fra andre naturperler også.

Velkommen til en fantastisk natur- og villmarkskveld på Hvaler!Gratis adgang!

Programomtale av denne episoden av Naurperler: "En smak av sydlandsk natur - HVALER – jakten på hemmelighetene"

Torgeir Beck Lande og Arne Nævra

Torgeir Beck Lande og Arne Nævra


Sommer, sol, svaberg, badeliv og båtliv. Dette er nok stikkord de fleste forbinder med Hvalerøyene – sørøst i Oslofjorden. Men dette arkipelet ved Glommas utløp har natur og dyreliv ikke så mange kjenner til. Det er dette skjulte Hvaler Arne Nævra og Torgeir Beck Lande vil vise oss denne gangen.

Sjø og svaberg, der det kan myldre av båter og mennesker, ja visst. Men også egne holmer og små øyer der mennesker ikke har adgang i viktige sommermåneder. Da har sel og sjøfugl førsteretten. Om vi dykker under vann, og langt nok ned, skjuler det seg en annen hemmelighet, nemlig koraller i store belter. Er det mulig? Hører ikke det tropene til? For å sjekke ut dette, ble en spesialfarkost, en ROV tatt i bruk – på over hundre meters dybde.

Mellom de knudrete bergene og holmene skjærer det seg grunne viker, såkalte kiler, innover i de største øyene. Her er det et eget, spennende fugleliv pakket inn i de vakreste stemninger morgen og kveld. Selve symbolet på hvit skjønnhet og eleganse, svanene, finner hekkemuligheter her, og vi vil følge disse sagnomsuste fuglenes familieliv gjennom en vakker, men hektisk sommer.

Når de siste takter er borte, og neonlysene er slukket på sommerens utekonsert, hva er det da som surrer i sommernatta bak scenen? Uvirkelige, nesten tropiske surrelyder, kommer fra de tørre furuskogene. Hva er dette for en lyd? Er det en trollfugl? Og hva er det som tusler og bråker i halvmørket der i åkerkanten?

Bli med på en sjeldent vakker reise – med mange overraskelser – for å avdekke det skjulte Hvaler.

NRK TV - Se Norske naturperler .
Programmet fra Hvaler blir sendt på tv søndag 9. februar.

Hvaler kommune - hva skjer

Publisert 20.01.2014