Facebook | Twitter Skriv ut

Åpningen 090909

Den 9. september 2009 var det en storslått, felles åpning av Ytre Hvaler nasjonalpark og Kosterhavets nasjonalpark. H.K.H. Kronprins Haakon og H.M. Kong Carl Gustaf deltok på åpningen.

Åpningen var en del av fellesprosjektet "Vår felles arv" med støtte fra interregmidler (EU og norske midler). Begge nasjonalparkene ble  åpnet i en storslått innvielse med fest, taler og musikk 090909.

I åpningstalen til H.K.H. Kronprins Haakon sa kronprinsen blant annet følgende:

Sverige og Norge har mye felles. Blant annet er vi så heldig å ha store områder med urørt natur. Vi er av de få land i verden som enda har denne sjeldne ressursen. Enkelte turister som kommer til Norge forteller at de aldri har hørt stillhet før på akkurat denne måten. Kanskje tar mange av oss den for gitt, vi som enkelt kan dra ut og oppsøke denne store stillheten som ren natur gir. Naturopplevelser - enten det er på sjøen, fjellet eller i skogen - er en viktig kilde til livsglede, god helse og energi. I min familie er vi - i likhet med veldig mange andre - opptatt av dette. Vi har fått muligheten til å bli kjent med naturen i hele landet: Fra Finnmarksvidda i nord til skjærgården på Sørlandet.

Det er viktig at vi legger til rette for at også kommende generasjoner kan få del i den livskvaliteten som naturopplevelser gir.

Innvielse 090909

Innvielse 090909

Foto: Bernt Erik LarsenPublisert: 15.11.2010 Sist endra: 14.11.2014